Mákos keksz

Mákos keksz

Hozzávalók: 40 dkg liszt 10 dkg darált mák 35 dkg vaj 15 dkg porcukor 1 csipet só egy biocitrom reszelt héja 2 tojás díszítéshez 15 dkg étcsokoládé olvasztva 1 kanál olajjal

Elkészítés: A lisztet, a mákkal, sóval összekeverjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat és jól kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a mákos lisztet. Csillagcsöves nyomózsába töltjük és közvetlenül a tepsire nyomjuk a formákat (nem kell sütőpapír) Hűtőben visszahűtjük 10-15 percig, majd 180 C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A csokoládét megolvasztjuk és félig mártjuk benne a kekszeket. Ak nem rajong a mákért, az is megnyalja a 10 ujját.. Jó étvágyat!